Karate, MMA, Kickboksen, Zaktraining (Heavy Bag), Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo

Wat zijn emoties?

Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bepaalde situatie kan worden opgeroepen of spontaan kan optreden.

Emoties gaan echter niet alleen met subjectieve, maar ook met lichamelijke reacties en bepaalde expressies in het gedrag gepaard.

Dit kunnen grote, bijzondere gebeurtenissen zijn, maar ook minder grote alledaagse dingen zijn waarbij spanning oploopt en tot uiting komt doormiddel van angst, verdriet en/of boosheid.

Veel mensen kunnen hiermee omgaan en geeft het verder geen problemen, dit is echter niet bij iedereen het geval, om welke reden dan ook. Dan lukt het niet om deze gevoelens onder controle te houden. In het dagelijks leven hebben we te maken met verschillende situaties en die kunnen per situatie steeds verschillende reacties (emoties)  oproepen. Emotie Regulatie Therapie (ERT) kan je dan hierbij helpen.

Bij ERT zijn er 3 zaken die essentieel zijn:

  • Herkennen van het gevoel
  • Erkennen van het gevoel
  • Omgaan met het gevoel


Kijk ook bij Agressie Regulatie Therapie (ART).

Deel deze pagina: