Karate, MMA, Kickboksen, Zaktraining (Heavy Bag), Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo
John Kuipers Wedstrijd

John Kuipers (1987) gaat creatief, energiek en innovatief te werk. In zijn werk en als mens merk je dat hij gedreven wordt door 'waar een wil is, is een weg'. En als het niet wil zoals het moet? 'Dan moet het maar zoals het wil'.

John is in hart en nieren een trainer, die altijd op zoek is om de ander in zijn kracht te zetten.

Al 20 jaar is hij actief als sporter binnen de Japanse martial arts. Hij integreert de filosofie van zijn sporten in zijn werk als trainer. "Bij martial art gaat het er om je lichaam en geest in balans te brengen. Om zo zichzelf te vervolmaken tot een harmonisch mens en daardoor bij te dragen tot de voorspoed van alle mensen".

Stil zitten is voor John niet weggelegd. Naast al zijn sporten heeft John een opleiding SPW gevolgd waarbij hij ervaring heeft opgedaan met diverse doelgroepen, uitlopend van kinderen met gedragsproblemen tot mensen met een verstandelijk beperking. Hij heeft zelf een judogroep gestart voor deze doelgroep in Harderwijk. Verder trainde hij vroeger bij Sportschool Putten waar hij de discipline van het judo mee kreeg onder leiding van Jan Lijenaar, Later werd er een overstap gemaakt naar Chikara Amersfoort waar het Kyokushin (bekend als de hardste "full contact" karate) werd geleerd.

John is nog altijd druk met het bijleren van nieuwe technieken en als trainer. Momenteel traint hij in Hoorn bij Clyde Petres (Nederlands en Europees kampioen Kickboksen).

Jita Kyoei

Wat betekent: voorspoed en algemeen welzijn;
een spreuk van Jigoro Kano (filosoof en grondlegger van het judo)

Deel deze pagina: