Karate, MMA, Kickboksen, Zaktraining (Heavy Bag), Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo

Afgelopen 30 september zijn we op onze sportschool gestart met de lessen / trainingen Kyokushin Karate voor de omgeving Ermelo, Putten, Zeewolde en Harderwijk. Wij als karate docenten willen met regelmaat een update geven over het verloop van de trainingen.

In de eerste trainingen zijn we vooral bezig geweest met de basis technieken van het kyokushin Karate, daarmee willen op de leerlingen overbrengen dat je met de diverse standen, weringen/blokkeringen, stoten en trappen een basis legt voor zowel kata training maar ook in het kumite (vechten).

De karate lessen/trainingen worden gevolgd door mannen en vrouwen die wel of geen ervaring hebben met welke vechtsport dan ook.

We zien dat ervaring in het kickboksen niet altijd een pre is voor het beoefenen van Karate, soms is het zelfs een nadeel omdat je dan bepaalde aangeleerde technieken moet afleren.

Het kan ook een voordeel zijn voor wat gevorderde kickboksers die hun techniek willen aanscherpen.

In het Karate maken we bijvoorbeeld stoot en trap technieken altijd links en rechts, dus daarin zie je dat wanneer je nu links of rechts handig/benig bent, je daar uiteindelijk geen verschil meer in hebt.

Iets nieuws opstarten is nooit makkelijk, maar uiteindelijk moeten de Karate lessen een positieve uitwerking hebben op de groei van Nakama Kyokushin Karate.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op vrijdag avond van 20.00 tot 21.30 een les meedraaien in onze dojo.

Graag tot ziens op de volgende training. KLIK hier om AAN te MELDEN

Osu,

Senpai Bas
Senpai Kjel

Deel deze pagina: