Karate, MMA, Kickboksen, Zaktraining (Heavy Bag), Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo

Op 10 september vond de jaarlijkse karate strandtraining plaats in Hellevoetsluis. Gelukkig was het een hele mooie zonnige dag en daarom een fantastische dag om te trainen. De jaarlijkse strandtraining wordt elk jaar georganiseerd door Delta Sport, Nintai en Shiai-Jo. Vanuit het hele land kwamen de sportscholen, welke aangesloten zijn bij de Nederlandse Karate Associatie, naar de strandtraining. 

Ook Nakama-Gym “Kyokushin Karate” uit Harderwijk  was dit jaar van de partij om  samen met  een hoge opkomst van andere enthousiaste karateka’s te gaan trainen.
Na het aangroeten en openen werden de kinderen en volwassenen in aparte groepen verdeeld.  De volwassenen gingen onder leiding van Sensei Stephano  verder en de kinderen met Sensei Peter, Sensei Bas (Nakama)  en Senpai Antoinette mee.  Na een stevige warming-up van Sensei Peter werden de kinderen uitgedaagd door een pittige conditie training om alles van zichzelf te geven. Deze training in het mulle zand (sprinten, kruipen en tijgeren)  vergde veel van je conditie. Vergelijkbaar met onze Nakama MMA en judo trainingen, waar je continu met veel grondwerk bezig bent.

Na de team-  en conditie trainingen van Sensei Peter Meijer, gaf  Sensei Bas apart aan de jeugd basis zelfverdediging technieken. Klemmen, wegdraaien en zo snel mogelijk de controle overnemen. Dit soort oefeningen worden regelmatig geoefend in de Dojo te Harderwijk tijdens de MMA- en judolessen.
Het laatste gedeelte waarmee de dag werd afgesloten was gezamenlijk met de volwassenen het koude zeewater in. Onder leiding van Sensei  Stephano  werden we, middels karate technieken, langzaam naar het zeewater gedelegeerd. Waar in het koude water, buikspieroefeningen werden gedaan en er moest worden opgedrukt. Kortom lekker koud en vooral een nat pak!

Voor onze eigen Dojo,  Nakama Gym te Harderwijk,  is het een leuk idee om dit eens te organiseren met alle leden van de gym. In de buurt van Harderwijk hebben we natuurlijk ook genoeg water en strand! Leuk om het samen met de kickboksers,  MMA’ers  en de mensen van de Heavy Bag (bokszak)  te gaan evenaren! Lijkt ons een super mooie uitdaging…

Osu Bas Westening

Deel deze pagina: