Karate, MMA, Kickboksen, Heavy Bag, Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo

Toen ik anderhalf jaar geleden begon met Kickboksen Ladies Only voor dames bij sportschool Nakama Gym in Harderwijk, had ik alles behalve verwacht dat ik de ring in zou stappen. Ik vond dat niks voor mij. Op een gegeven werd er gevraagd of ik de ring in wou gaan.

Ondanks dat ik het wel ontzettend gaaf vond, was ik onzeker of ik het wel zou kunnen. Toch heb ik ja gezegd. Het leuke is dat Frederique dezelfde dag ook haar eerste partij zou gaan draaien. Het samen voorbereiden voor onze eerste partij heeft mij een extra motivatie gegeven om te gaan knallen. 

Na een paar maanden goed voorbereiden was het zaterdag 8 oktober eindelijk zover, mijn eerste kickbokswedstrijd. Ik werd zaterdagochtend wakker, ik was er klaar voor, had een gezonde spanning, maar ik had er vooral veel zin in! 

We gingen om twee uur ‘s middags richting wijk bij Duurstede om te wegen en om langs de medische controle te gaan. Nadat mijn gewicht en gezondheid waren goed gekeurd, kon het wachten beginnen. Ik moest vijf uur wachten, dat vond ik maar niks, ik werd moe en hierdoor namen al mijn gezonde spanningen af. Gelukkig was ik niet alleen. Namelijk de strijders Yessin en Damon waren ook aanwezig. Zij hebben allebeide keihard geknokt, maar helaas hebben zij beide niet gewonnen. Maar alleen al daar staan is een overwinning, zeker op zo’n jonge leeftijd. 

Rond acht uur moest ik mij gaan omkleden en werd ik getapet. Opdat moment kwamen de zenuwen weer terug en dacht ik: ‘ nu gaat het dan echt gebeuren, lets go’. Na ingetapet te zijn en warmgedraaid te hebben, moest ik klaar gaan staan in de gang om elk moment de ring in te stappen. Ik voelde mij hier onzeker, maar ik wou dat niet laten zien. Frederique gaf mij hier nog een dikke knuffel en zei dat ze zeker wist dat ik het kon. Dit gaf mij een goed gevoel. 

Toen was het zover, ik mocht de ring in. Vanaf dat moment weet ik niet veel meer. Ik weet nog voordat ik begon, dat ik een natte spons in mijn nek kreeg en toen dacht ‘ oké, nu ga ik dat wijf slopen’. Ik was er toen echt klaar voor. Toen mocht ik naar het midden lopen en legde de scheidsrechter ons de spelregels uit en luidde de bel dat het begon. Voordat ik het wist was de eerste ronde voorbij. Ik kreeg als feedback om nog beter te luisteren naar de coaches. Tijdens het vechten heb ik de coaches horen schreeuwen, maar op de een of andere manier vond ik het lastig om er goed naar te luisteren en er wat mee te doen. Toen begon de 2e ronde en daarna de 3e ronde. Wat ik hiervan nog weet is dat ik de stoten en trappen van mijn tegenstander nauwelijks heb gevoeld. Ook hoorde ik de coaches van de tegenpartij schreeuwen ‘’blokken’’, dit gaf mij extra motivatie om nog meer op haar been te trappen.  

Na de 3e ronde moesten we naar het midden van de ring komen en werd de uitslag verteld. Ook hier werd ik onzeker, maar had ik wel het gevoel dat ik mijn best had gedaan.
Ja hoor, mijn hand werd omhoog getrokken en ik had gewonnen. Opdat moment was ik zo gelukkig. Ik kan het gevoel dat ik had omschrijven alsof ik alles aankon. Terug in de kleedkamer schreeuwde ik dat ik had gewonnen. Ik ben ontzettend trots op mijzelf dat ik überhaupt in de ring heb gestaan, dat was al een hele overwinning op zich. En dan ook nog winnen op punten, mijn dag kon niet meer stuk.

Een halfuurtje na mijn partij was het de beurt aan Frederique, ik zag dat zij gespannen was, maar ik had de volste vertrouwen in haar en heb dit tegen haar gezegd. En toen als klap op de vuurpijl werd mijn dag nog mooier toen Frederique ook haar eerste partij wist te winnen. Het was geweldig om deze ervaring en overwinning samen met haar te mogen delen. Dit vergroot de Power of Friendship!!!! Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om de ring in te gaan. 8 oktober is voor mij een dag om nooit te vergeten.

Sensei John, Senpai Jurgen, Senpai Marius en Frederique bedankt dat jullie in mij geloofden en mij klaar hebben gestoomd.

OSU!!!

Deel deze pagina: