Kickboksen, MMA, Zaktraining (Heavy Bag), Judo en Muay Thai wedstrijd training lessen bij Nakama Gym te Harderwijk en Ermelo

Twee jaar geleden vertelde Tim me dat hij graag een andere sport wilde gaan doen, 'dat voetballen had hij wel een beetje gezien'. Ik was benieuwd wat hij dan wilde gaan doen, waterpolo, mountainbiken het kon natuurlijk van alles zijn. Tim vertelde me dat hij op kickboksen wilde, hij had gehoord dat in Harderwijk een gym zat waar je kickbokstraining kon volgen en je kon inschrijven voor twee gratis proeflessen. Ik dacht dat ik mijn zoon aardig kende, maar kickboksen? Dat is toch helemaal niets voor hem? Straks krijgt hij klappen en breekt hij iets, ook moet hij klappen uit gaan delen, pff… vind ik dit wel wat? Heel eerlijk dat was mijn allereerste gedachte toen Tim aangaf te willen gaan kickboksen, ik dacht werkelijk dat hij na een proefles zou zeggen dat het toch niets voor hem was.

Maar niets was minder waar, na zijn eerste les was hij dolenthousiast. 'Dit is zo gaaf mam, en iedereen is er zo aardig!' De tweede les heb ik hem weggebracht, ik was toch nieuwsgierig waar hij naar toe ging en ook ik had direct een goed gevoel bij deze gym. Dit zou zeker goed komen!

We zijn nu twee jaar verder en van dat verlegen jongetje is weinig meer over, naast me staat een zelfverzekerde, sportieve jongen die inmiddels al drie wedstrijden heeft gevochten waarvan hij er twee heeft gewonnen, ontzettend gedisciplineerd, trainen, voeding, je maatjes steunen die ook wedstrijden hebben. Wat een prachtig en hecht team. Veel mensen herkennen Tim niet meer zo is hij veranderd zowel uiterlijk als innerlijk beide in positieve zin.

Ik durf te zeggen dat Tim zijn keuze om op kickboksen te gaan bij Nakama Gym deze beste keuze is die hij heeft kunnen maken. Het heeft hem zoveel zelfvertrouwen en geluk in zijn jonge leven gebracht. Iedere dag gaat hij vol enthousiasme richting de trainingen, er eentje overslaan? Dan moet er wel iets heel belangrijks zijn. Mooi om te zien dat je kind zoveel energie uit zijn sport haalt. Daar wordt je als ouder toch ook gelukkig van!

Moeders vragen me wel eens als ik vertel dat ik naar zijn wedstrijden ga kijken 'kun jij het aanzien dat je kind in elkaar geslagen wordt?' Als ik dat hoor moet ik altijd even glimlachen, want precies datzelfde heb ik ooit ook gedacht voordat ik Nakama Gym kende, nu weet ik hoe het werkelijk zit. Het is niet een kwestie van wie elkaar het eerst het licht uit de ogen slaat. Het is een spel van technieken, en degene met de beste technieken wint de match. Een prachtig spel om te zien. Natuurlijk vallen er rake klappen, maar alles gebeurd met respect naar elkaar. Er wordt hard en lang getraind om te komen op het wedstrijdniveau. Nakama Gym heeft respect hoog in het vaandel staan, En dat maakt Nakama Gym zo uniek. Een sport familie waar iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd, op welk niveau je ook sport.

De kracht achter Nakama Gym is discipline respect en bovenal vriendschap. En ik ben een gelukkige moeder die ontzettend trots is dat haar zoon doet waar zijn passie ligt.

Osu! Jessica Edelman

Deel deze pagina: