Karate, MMA, Kickboxing, Heavy Bag, Judo and Muay Thai competition fight training classes lessons at Nakama Gym Harderwijk and Ermelo

Afgelopen zaterdag 23-09-2017 is John van de Broek uit Putten Nederlands Kampioen kickboksen geworden in de C-klasse in Stadskanaal. 

De tegenstander was voor Van de Broek geen onbekende; hij heeft daar al eerder tegen gevochten en destijds was de partij onbeslist geëindigd. Van de Broek wist dus dat dit geen makkelijke klus zou worden en was daar ook terdege op voorbereid door zijn trainer van Nakama Gym uit Harderwijk.

De trainer van Nakama Gym, John Kuipers, had hem op het hart gedrukt om druk te zetten, maar ook op tijd weer afstand te houden zodat zijn zwaardere en ook wat kleinere tegenstander niet zijn favoriete spel kon spelen.

John wist gedurende partij goed te scoren en zette meer druk dan zijn tegenstander. Veel lowkicks (traptechniek tegen het been van de tegenstander) waren goed geplaatst en ook met zijn stoten kwam John regelmatig goed door.

 

Uiteraard kreeg hij ook wat te incasseren vooral een korte rechter hoek van de tegenstander was een keer goed raak. Iedereen van Nakama was ervan overtuigd dat John na drie rondes voldoende had laten zien om zich tot winnaar van de partij te laten aanwijzen maar zoals zo vaak met een jurysport werd er anders beslist en moest een extra ronde de beslissing brengen. John ging fel van start in deze beslissende ronde en scoorde veel. De tegenstander werd ook steeds vermoeider wat mede door de rake stoten en trappen van Van de Broek bewerkstelligd werd. Na deze ronde die overduidelijk voor hem was werd Van de Broek tot de terechte winnaar uitgeroepen en kreeg hij de kampioensgordel (zie foto) omgehangen en ging het dak eraf bij de supporters van Nakama Gym waar de vriendschap centraal staat eraf. Een mooie avond waar meerdere vechters van Nakama Gym acte de présence gaven werd zo op een perfecte manier afgesloten.

Op naar de B-klasse waar we veel mooie partijen met John hopen neer te zetten!

Osu,

 

Share this page: