Karate, MMA, Kickboxing, Heavy Bag, Judo and Muay Thai competition fight training classes lessons at Nakama Gym Harderwijk and Ermelo

Osu,

Aangezien we weer een behoorlijke tijd aan de gang zijn met het Kyokushin Karate bij Nakama in Harderwijk leek het ons goed om een update te geven over de afgelopen periode.

Afgelopen 8 juli is Sensei Bas geslaagd voor de 3e Dan en Senpai Kjel voor de 2e Dan in het Kyokushin Karate.

Dit examen vond plaats in Veldhoven van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli.

Voorafgaand aan dit examen is er een behoorlijke periode van training om alle doelen dit behaald moeten worden te verwezenlijken.Ongeveer een jaar voor het examen zijn we al begonnen met een planning te maken met welke stappen we moeten nemen om de technische onderdelen (kata’s) en conditionele/vecht onderdelen (kumite) volledig onder te knie te krijgen.

De examen trainingen voor de Kata’s zijn daarvoor een belangrijk onderdeel geweest.
Voor het conditionele hebben we samen veel getraind, onder andere de bokszaktraining bij Nakama heeft ons veel geholpen.
Voor het vecht examen, zeker een belangrijk onderdeel bij het Kyokushin Karate, zou Sensei Bas een 25 partijen van 2 minuten moeten vechten en Senpai Kjel 20 partijen.
Na deze partijen, dan al redelijk vermoeid, kwam ook nog het Kihon gedeelte op de kussens aan bod om je helemaal leeg te trekken.
Nou, dat is zeker gelukt ….. en zoals al gezegd met een positief resultaat.

Ook een onderdeel van ons pad naar het examen was een reis naar Japan, waar de roods liggen van het Kyokushin Karate.
Als karateka zou je dus zeker een keer naar het Mekka van de Karate moeten gaan.
We hebben daar het graf bezocht van Matsutatsu (Mas) Oyama, de oprichter van het Kyokushin Karate.
Dat bezoek heeft een diepe indruk op ons gemaakt, zeker omdat je je realiseert dat deze man ervoor gezorgd heeft dat vele mensen zijn stijl van Karate volgen.

We hebben in Tokyo een Full contact Kyokushin Karate toernooi bezocht waar  Roel Noordman (een karateka van Nin-Tai, Schiedam) heeft gevochten.
In Tokyo hebben we een intensieve training gehad in traditionele Japanse Dojo, dat moet je gedaan hebben wanneer je Tokyo bezoekt.
Het was een heftig jaar voor zowel Sensei Bas als voor Senpai Kjel, maar alles was zeer de moeite waard.

 We gaan er alles aan doen om onze kennis verder over te brengen naar de leerlingen van Kyokushin Karate Nakama en zullen er weer een mooi jaar van maken.

 

 

 

Share this page: